НАЙ-НОВИ:

Готвят сериозни глоби за шофьорите без винетка

Компенсаторна такса като глоба срещу водачите, които карат без винетка, въвеждат от Министерството на регионалното развитие. Това обяви министър Лиляна Павлова при инспекцията на виадукт „Елешница“.

В момента са пуснати за обществено обсъждане проекти на промени в Закона за движение по пътищата и наредбата към него за пътните такси, след което ще бъдат инициирани законови промени, за да се налагат по-строги санкции срещу нередовните превозвачи.

Спиране на превозното средство от движение, налагане на глоба и плащането й на момента, са част от мерките в борбата с нередовните водачи. Предвидена е достатъчно сериозна глоба като размер, за да може да гарантира, че ще минимизира в максимална степен опитите за злоупотреба и шофиране без винетки.

При проверки е установено, че около 95% от гастарбайтерите, които преминават транзитно през страната, са били без винетен стикер.

Този вид наказателна такса ще се налага и плаща на момента, като след заплащането й ще се дава винетен стикер с валидност 24 часа. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови