НАЙ-НОВИ:

“Градус” искат от Комисията за финансов надзор да глоби бизнесмена Илчовски

От фирма “Градус” искат от Комисията за финансов надзор (КФН) да санкционира бизнесмена Светослав Илчовски за разпространяване на неверни твърдения

 Това се казва в съобщение до медиите, пише Свободна Европа. 

Според “Градус” в парламентарната комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ са били разпространени „лъжливи или подвеждащи сигнали по отношение на цената на акциите на Градус АД, които се търгуват на Българската фондова борса и определят тази цена на необичайно и изкуствено равнище“

От фирмата настояват Илчовски да бъде глобен за последвалата разпродажба и спад в цените на акциите на компанията. Глобата за пазарна манипулация по закон е от 20 000 до 5 млн. лв.

-->

Бизнесменът Светослав Илчовски твърди, че с фалшиви обороти са завишавани приходите на “Градус”, непосредствено преди акциите му да започнат да се предлагат на Българската фондова борса. Целта е била да се създадат измамни очаквания за бъдеща печалба у евентуалните инвеститори, които да си купят надценени акции.

Според „Градус“ в представените от Илчовски фактури за генериране на кух оборот няма нищо нередно, а стойността им е много далече от обемите, за които бизнесменът говори пред комисията по ревизията в парламента.

източник www.dunavmost.com ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови