Гюров: Показахме, че можем да носим отговорността на управлението

Гюров: Показахме, че можем да носим отговорността на управлението

Снимка: БГНЕС

„Показахме, че можем да носим отговорността на управлението. В сложната обстановка през декември 2021 г. ние не избягахме, поехме отговорност и съставихме едно много сложно правителство. Показахме, че можем да управляваме кризите, в които се наложи да управляваме“.

Това каза пред БНР Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

Още по темата

2 окт 2022 22:29

97

Той подчерта, че ПП няма да прояви диалогичност по отношение на нарушаването на принципите на правовата държава, на геополитическата ориентация и на цивилизационния избор, който са направили българските граждани:

„С това ние не можем да направим компромис. …  В последните 10 години България много силно предаде своята независимост в полза на руските интереси. Заявяването сега, че ГЕРБ имат евро-атлантическа ориентация е заблуда за хората. България предаде енергийната си независимост и със средствата на българските граждани ГЕРБ изгради една тръба, която позволи на Путин да започне своята война в Украйна“.

Гюров изтъкна, че по време на правителството на Кирил Петков за първи път България е била фактор в разговорите за политическата ориентация и за големите политически решения в Европа:

„Ние говорим с европейските лидери на един език и това е нещо, което България не е имала в последните няколко управление. В ПП ще продължаваме да отстояваме това“.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)