Дамски велурени боти: грижа и поддръжка

Обичате ли да носите разнообразни обувки, ботуши и боти? Всеобщоизвестна е женската страст към купуването на обувки в различни цветове, модели и материи. Имате ли в гардероба на дома си дамски велурени боти? Как ги поддържате, за да можете да ги носите дълго време, да продължават да блестят от чистота и да имат наситени цветове, както в самото начало, когато сте ги закупили от магазина?
В настоящата статия ще ви дадем няколко практични съвета как да не се боите да си купувате обувки от велур, страхувайки се дали ще можете да ги поддържате правилно. Особено важно е да полагате сериозни грижи за дамските велурени боти през зимата, когато те са подложени на негативни външни влияния като сняг, студ и перманентна влага. Ако почистим със сода например обувките от велур, не само че няма да допринесем за създаването на повече блясък и възвръщане на първоначалния им впечатляващ естетичен вид, но и ще развалим тяхната текстура по-бързо. Затова е изключително важно да сме бдителни и разумни в подбора на материали за почистване на дамските велурени боти.
Във всички висококачествени магазини за обувки можете да попитате как да поддържате велура дълго време и неимоверно ще ви бъде отговорено, че се продават специални препарати, които след нанасяне върху изцапаното място, действат мигновено и отстраняват всички нечистотии, както и полепналите прах и власинки. Затова не се притеснявайте да си купувате дамски велурени боти. Ако нанасяте даденото химическо средство, което бързо отстранява замърсяванията по текстурата на обувките, можете да им се радвате дълго време и те да бъдат част от ежедневния ви аутфит през зимата, пролетта и есента. Бъдете модерни и стилни с боти от велур и привличайте погледите на околните със стилна визия.
Можете да поддържате своите велурени обувки и с помощта на четка за почистване на прах. Трябва просто по-леко да натискате с нея, за да не нараните повърхността на ботите. Ако действате прецизно и внимателно, ще съумеете да имате естетични велурени обувки за дълго време. Важно е също така и мястото, където държите своите боти, ботуши или обувки от велур. Не е добра идея те да се съхраняват в помещение, където има влага или да бъдат подлагани на пряка слънчева светлина за дълъг период от време.
Както всяка истинска себеуважаваща себе си жена е желателно да има поне една малка черна рокля, с която да посещава специални места и да впечатлява със своето излъчване и цялостен външен вид, така е задължитено в нейния гардероб да бъдат открити поне един чифт дамски велурени боти, които да са част от ежедневния ѝ стил. Поговорката, че „по дрехите посрещат, а по ума изпращат“, е много актуална и днес. Затова се стремете да синхронизирате външността с вътрешността и да привличате околните с цялостна хармония от модерен аутфит и впечатляващо излъчване.


image0 (9K)