Даниела Лекина, кандидат за общински съветник на „БСП за България“: Искам децата ни да са горди със Стара Загора

Даниела Лекина е родена на 30.09.1979 г. в  Стара Загора. Зам.-председател е на Общинския съвет в Стара Загора и вече е била общински съветник от „БСП – лява България“.

Тя е дипломиран магистър по екология и опазване на околната среда в Тракийския университет и магистър по право във Великотърновския университет. Работя като старши юрисконсулт в дирекция „Инспекция по труда“ в Стара Загора. Семейна с едно дете.

– В каква сфера е Вашата експертиза? Това ли би била областта и проблематиката на работата Ви в Общински съвет, ако бъдете избрана?

– Кандидатствам за втори мандат общински съветник. Досега съм участвала в постоянна комисия по законност и обществен ред, постоянна комисия по здравеопазване и Постоянна комисия за борба с корупцията и предотвратяване и установяване на конфликт на интереси по чл.25 от ЗПУКИ – Председател, както и в няколко временни комисии.

Отново бих била полезна в сферата на правото и здравеопазването.

– Какво бихте искали да промените в община Стара Загора? Как?

Трябва да има повече диалог между партиите и коалициите в местния парламент. Искам града в който съм родена и израснала да бъде чист и приветлив, да бъде сигурен. Общината ни да се превърне в зона без корупция, за да могат децата ни да бъдат горди със Стара Загора. Да живеят и се развиват успешно, да имат добри възможности за реализация, да градят своето и на региона бъдеще. А за да се случи това, ние – техните родители, трябва да положим усилия

– Абсолютният приоритет за Вас?

– Мисля, че един мислещ общински съветник трябва да има много приоритети. Реалността е твърде динамична и поражда различни казуси, различни процеси и тенденции. Проблемите на гражданите, на града, на общината като цяло, както и активното участие в тяхното разрешаване, би следвало да са приоритет на всеки общински съветник независимо от коя политическа партия е той.