НАЙ-НОВИ:

Даниел Вълчев за ГЕРБ, БСП, Демократична България и клетвата на студентите по право

Даниел Вълчев: „У нас няма друг политик от мащаба на Борисов – и да го харесваме, и да не го харесваме; вътрешнопартийните борби пречат на БСП, проектът Демократична България е по-скоро успешен засега

На изборите за Европейки парламент у нас нямаше изненади. Това каза пред bTV проф. Даниел Вълчев – декан на Юридическия факултет в Софийския университет и бивш министър на образованието, пише 24 часа
ГЕРБ губи тяга, но се вижда също така, че в партийното пространство няма политик с мащаба на Борисов. Може да го харесваме, може да не го харесваме, но той има качествата да побеждава на изборите, защото се видя, че той издърпа цялата кампания на партията си, каза Вълчев.
Юристът коментира и резултатите на БСП. По думите му, вътрешнопартийните борби пречат на партията:
„При положение, че Сергей Станишев е шеф на европейските социалисти, а ти въобще да не искаш да го допуснеш в листата за евроизборите, как ви се вижда? Това не са добри неща и логично те доведоха до тези резултати на БСП”.
Даниел Вълчев заяви, че проектът Демократична България е: „Този опит засега е по-скоро е успешен, но не трябва да се надценява, защото те имат около 110 хил. гласа, но на фона на гласовете за други подобни опити като Реформаторския блок има какво да се желае”.

По думите на Вълчев, идеята младите юристи да полагат клетва като лекарите се е приела добре на факултетния съвет и целта е да придаде по-голяма тържественост при връчването на дипломите. „Благодаря на председателя на Народното събрание за това, че ни предостави тази възможност да връчим в пленарната зала на парламента дипломите на завършващите и колегите да положат клетва.
Тази клетва не е институционална клетва, а е по-скоро с морален характер – какво се ангажира, съвсем човешки, да прави една личност, посветила се на правото, коментира проф. Даниел Вълчев. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови