НАЙ-НОВИ:

Даниел Вълчев: Някой олигарх ли да вземе „Врана“, та да стане скара-бира с дискотека?!

„Никой не се сърди на Борисов, че се вдигат таксите, а се сърди на безликия парламент“, смята бившият вицепремиер

„Промените в нормативната уредба са толкова чести, че и колегите юристи не могат да се ориентират в тях. Най-често е променян Кодексът за социално осигуряване – към 120  пъти. Това заяви проф. Даниел Вълчев, бивш вицепремиер, в ефира на бТВ. В момента проф. Даниел Вълчев е ръководител на катедрата „Теория и история на държавата и правото“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и на Центъра за правни инициативи.

Според него честа практика е в последните два парламента да се внасят се тежки законопроекти от народни представители.

[ad id=“225664″]

„Очевидно е, че са разработени от Министерския съвет, но така се заобикаля процедурата за един месец публично обсъждане и отговорността на правителствто. Никой не се сърди на Бойко Борисов, че се вдигат таксите, а се сърди на безликия парламент. Тези промени дори не се внасят между първо и второ чете, те се внасят в Правната комисия, те се внасят по време на обсъждането на второ четене. Така никой не може да разбере какво точно става и законът е приет”, обясни Даниел Вълчев.

„За последните 30 години много българи реститураха имотите си, отнети след 1944 година. Това беше дълъг процес, задавам си въпроса – добре де, тези хора успяха да си върнат това, което е принадлежало на семействата им, странно е царското семейство три поколения да не са могли да си купят една керемида в тази държава”, коментира Даниел Вълчев казуса с царските имоти.

-->

„Бягството на няколко поредни правителства и парламент да се уреди това, не им прави чест“, отбеляза още той.

[ad id=“263680″]

„Дворецът Врана беше в лошо състояния и беше ремонтиран от Симеон Сакскобургготски. Там всичко беше оплескано с бои, някакви хора си бяха гасили фасовете. Опасявам, че това ще се случи и с другите имоти. Ще ги купи някои олигарх и там ще стане скара-бира с дискотека. Нямаме отношение към миналото, това не са просто имоти”, смята още Даниел Вълчев. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови