„Дари време“ – историята да направиш добро

"Дари време" - историята да направиш добро

В поредицата „Завърналите се“ Петя Кертикова ни разказа историята на финансиста Робърт Желязков. Любовта към родината го кара да се върне у нас и да започне да предава наученото навън.

В България той създава фондацията „Дари време“. Чрез нея всеки може да дарява от времето си, за да помогне на хора в неравностойно положение.

„Живял съм в САЩ 11 години. Там има страшно много добри хора. Но една от основните причини да се върна в България е, защото доброто в българите е много искрено и истинско. В България видях много хора, които искат да помогнат на другите, но не намират правилния начин. Затова се създаде „Дари време“. Искаме да дадем на хората достъп до услугите, които дарителите на време предлагат. Искаме да създадем ядро от услуги“, обясни Желязков в „България сутрин“.

Той даде пример с курс по финансова грамотност, който самият той организира. Желязков предлага хората, които са социално изключени, да ползват 90% намаление, а това вече е факт и мнозинството записани са именно такива хора.

„В сайта може да се види финансовият отчет за всичко. Видях, че фондациите не правят нещата правилно. Има стриктни правила. Не сме направили договори между фондацията и електротехника“, разясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Дарител на време може да бъде всеки човек, стана ясно от думите на Желязков В момента официално те са 15-16 души, а фондацията търси хора, които да даряват от времето си. Кандидатстването става през сайта.

Вижте видеото с целия разговор

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)