Двамата полицаи освен, че возели наркотик с патрулката, арестували клиенти на бандата и връщали купеното за нова продажба

Двама полицаи от столичното Второ полицейско управление бяха арестувани вчера за участие в банда за разпространение на наркотици. Това стана ясно на вчерашния брифинг на спецпрокуратурата.

Ченгетата са със 6-годишен стаж в системата и имали както наказания, така и награди за работата си, разкриха запознати, пише „Телеграф“. Подробности за акцията дадоха зам.-директорът на ГДБОП Любомир Янев, зам.-началникът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефан Банков и говорителят на спецобвинението Сийка Милева.

По думите на Янев антимафиотите работят по случая от около година. „Срещу групата има повече от 40 свидетели, които са разпитани“, каза още той. 10-членната банда действала от началото на 2017 година на територията на София – квартал „Требич“, село Мировяне, Нови Искър и село Доброславци. Бандитите разпространявали главно амфетамини и марихуана.

image0 (9K)

Източници от държавното обвинение са разкрили за „Телеграф“, че лидерът на групата се казва Георги Донев – криминално проявен. В досието си той има прояви като закана за убийство, нанасяне на телесни повреди и изнудване. Донев е съсед на един от униформените и така от това дългогодишно познанство тръгнала и съвместната им престъпна дейност. Спечелените суми от разпространението на другата са се разпределяли от най-ниското към най-високото ниво, като с печалбата участниците си купували скъпи коли. Предпочитали Мерцедес и БМВ. Свидетелите срещу групата наричали организацията „Фирмата“. Освен със свидетели, бандата е закована и със СРС-та.

За грам трева, както и за амфетамин, бандитите искали по 25 лева. Двете ченгета, които били старши инспектори от групата „Огранителна полиция, опъвали чадър на бандитите. Те разчиствали терена на групата от други разпространители на дрога в района. Арестували и посочени от Донев конкуренти срещу заплащане. Освен това го играели куриери на стоката. Разнасяли по 1-2 кила наркотик с патрулката. Разбира се, на курс от точка А до точка Б тарифата била 2-3 бона. Интересен щрих в работата им е препродаването на една доза или пратка по минимум 2 пъти. Ченгетата залавяли някой клиент, който вече си е купил стока от бандата, конфискували я и я носели на тартора или негов приближен и така същата стока се пускала за продажба отново. Униформените и членовете на бандата се срещали в автосервиз, за да не будят подозрение. Освен това си комуникирали по „прав телефон“. До момента 10 са основните обвинени в участие в бандата.

Blitz.bg

(Visited 4 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!