Двама българи в битка за златните отличия на европейското по бокс в Будва  

 

Радослав Росенов и Уилиам Чолов ще влязат днес в битка за златните отличия от Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора, научи ЗАРАТА. Родните таланти ще атакуват първите места в своите категории тази вечер, като програмата стартира от 19:00 часа българско време.

Пръв от нашите на ринга ще се качи Радослав Росенов. В категория до 60 килограма той ще се изправи в пети мач от програмата срещу руснака Алексей Шендрик. Двубоят се очаква да започне около 20:00 часа. При 75-килограмовите Уилиам Чолов ще атакува златото в деветия мач от списъка. Около 21:00 часа той ще боксира с друг представител на руската школа – Аким Павлюков.

Преди началото на финалите България заема престижното шесто място по брой спечелени отличия. Родните таланти, предвождани от Борислав Бояджиев и неговия екип, спечелиха 4 медала на турнира. Освен Росенов и Чолов, с отличия се поздравиха Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг), които стигнаха до бронз.

Това отрежда шеста позиция за страната ни на Европейското първенство. С по 4 медала са още домакините от Черна гора, Германия и Испания. Лидер е Русия с 21 отличия, следвани от Украйна с 14, Турция с 6, както и Армения и Молдова с по 5.
По отношение на финалистите, България заема четвърта позиция. Русия е на първо място със 17 участника на финали, Украйна има седем, а Армения – четири.


image0 (9K)