Двама са задържани за смъртта на Боряна Стробъл, блъсната на велоалея

Двама души са задържани за катастрофата, при която загина 38-годишната българка Боряна Стробъл.

Пътувалите в автомобила мъж и жена са дали показания, които се разминавали. Те казали, че зад волана е била жената, а мъжът спял до нея, но разследването е показало, че е карал мъжът, който е без книжка.

Стробъл, която прекарва по-голямата част от детството си в Мездра, е живяла още в Австрия, Германия и Русия. През 2005 г. се мести в САЩ, където посещава Калифорнийският университет в Бъркли, където завършва икономика.

Още по темата

30 юни 2021 16:07

124

По-късно академичният й път я отвежда в Станфорд, където завършва управление на стратегическите решения и риска.

През 2011 г. става част от екипа на Tesla, където първоначално е ръководител на отдела за възнаграждения, а след това оглавява отдела за системи, операции и анализ на данни в областта на човешките ресурси. По това веме Tesla все още е развиваща се компания.

Между 2015 и 2016 г. Стробъл работи като вицепрезидент с ресор откриване и развитие на таланти и култура във фондация Wikimedia, която стои зад сайта Wikipedia. През 2016 г. се завръща в Tesla, където ръководи различни програми. В този период  Стробъл ръководи подразделението за бизнес анализ и операции на компанията и отговаря за разширяването на нови пазари и интеграцията след сливания.

В Tesla тя се запознава със съпруга си Джей Би Стробъл, който е главен технически директор на компанията.

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)