Демерджиев: Имам данни забранителен списък и спрени българи на границата с РСМ

Демерджиев: Имам данни забранителен списък и спрени българи на границата с РСМ
Демерджиев: Имам данни забранителен списък и спрени българи на границата с РСМ

Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Иван Демерджиев има данни за български граждани, спрени на границата с Република Северна Македония. По думите му обаче те не са толкова много.

Демерджиев има и информация за забранителен списък.

„В него влизат малко лица, не знам обаче колко ще бъдат спрени. За мен е важно да разбера това“, уточни той и допълни, че е важно и с каква бързина се обработват документите на границата.

Днес при строги мерки за сигурност в Скопие се отбелязват 151 години от рождението на Гоце Делчев.

Още по темата

4 фев 2023 08:35

81

Полицейски сили са разположени в по-широкия район около църквата „Свети Спас“ и по цялата дължина на улиците, водещи към нея. Достъп до нея имат само лица с разрешителни.

Специални мерки за сигурност ще има, очакват се държавни делегации, водени от президента Стево Пендаровски и премиера Димитър Ковачевски, както и представители на още няколко институции. Само обявените делегации ще имат достъп до църквата „Свети Спас“. Останалите делегации и граждани, които не са предварително заявени, няма да могат да поднесат цветя по време на държавната церемония.

Министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски призова гражданите да не се поддават на провокации и увери, че институциите няма да позволят каквато и да било ескалация, инцидент или унижение на македонския народ и държава.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)