Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа

Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа

„Правителството работи за това да бъде максимално минимизирана корупцията в нашите институции, но това не става с лепене на етикети“, заяви премиерът Николай Денков в отговор на критиките на независимия депутат Радостин Василев относно практиката да се искат подкупи от държавни служители.

Василев посочи като пример експерта от спортното министерство Иван Иванов – син, който беше задържан за корупция.

Още по темата

1 мар 2024 09:45

4

29 фев 2024 09:34

224

28 фев 2024 10:47

111

„Този служител хванат с подкуп дали не работеше в Министерството на спорта и когато Вие бяхте министър“, попита Денков.

„Корупцията се бори със съдебната система и заради това бяха променени редица закони и този процес, който започна преди 9 месеца благодарение на това, че работеше това правителство и този парламент трябва продължи и заради това работим, за да намерим форма, който да продължи съдебната реформа. Разбира се, ако се срути правителството отново ще сме в същата ситуация в която бяхме преди 9 месеца“, отсече Денков.

Относно критиките на опозицията, че заради приеманането ни в Шенген по вода и въздух, в България от Австрия и Германия се връщат мигранти с присъди за престъпления, премиерът отсече, че ще изпрати справка на депутатите, защото твърденията едва ли отговорят на истината.

„На 54% са пълни центровете за бежанци и няма никаква опасност, тези заплахи и фойерверки да се препълнят центровете не са верни“, каза той.

„Ще изпратя справка, защото едва ли нещата са такива, каквито ги изкарвате. Въпросът ми е ще се извините ли, че изплашихте българските граждани без да имате основание за това“, обърна се той към депутатите от „Възраждане“ Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)