Депутатът от БСП Георги Михайлов – втори път без имунитет

Декларацията, с която депутатът от БСП Георги Михайлов се е отказал от имунитета си след като главният прокурор поиска повторно снемане на депутатската му защита, е заведена в деловодството на паламента на 8 юли, понеделник.

Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание.
Караянчева е информирала главния прокурор за декларацията още на 8 юли 2019 г.
Цацаров сезира втори път 44-то народно събрание на 1 юли, с искане да започне наказателно преследване на депутата Георги Михайлов – за извършено от него данъчно престъпление, данни за каквото били намерени при първото разследване срещу него за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в качеството му на изпълнителен директор на „СБАЛХЗ“ ЕАД.
Припомняме, през ноември 2018 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов заради въпросните безстопанственост и сключване на неизгодни сделки… Започнаха действия по събирането на доказателства, но се е стигнало до искане за разкриване на данъчноосигурителна информация, както и на банкова тайна.
В хора на разследването се установява и друго престъпление на народния представител – получаване на финансови средства от търговско дружество. За 2016 година депутатът не е декларирал 44 000 лева, които е получил като лихви от дружеството, на което през 2013 г. е предоставил заем в размер на 200 000 евро.


image0 (9K)