Десислава Атанасова: Борисов не е сметкаджия за политическото си оцеляване

„Властта за Бойко Борисов не е самоцел. Никога не е правил сметки и не е сметкаджия по отношение на политическото си оцеляване. Отговорност е в момента да стоиш на власт. На терен е едно. Съвсем друго е, когато не носиш никаква отговорност. Видяхме от БСП поредица от демонстрации за липса на заинтересованост. Президентът Румен Радев отричаше да има коронавирус. Корнелия Нинова отричаше маските.“ Това коментира в студиото на БНТ заместник-председателят на правната комисия в парламента и бивш здравен министър Десислава Атанасова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“.

Според нея настоящият министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов работи в много сериозен стрес. „Подкрепям усилията на щаба, на Министерството на здравеопазването и на всички лекари. Във връзка с трагичните инциденти в Пловдив и Бургас искам да призова да не хвърляме упреци към българските медици, доброволци, санитари, медицински сестри, полицаи, жандармеристи и на всеки един, влязъл в борбата срещу коронавируса. Искам, ако можем, да върнем отношението си към тях от март и април, когато ги аплодирахме“, добави Атанасова.

Тя посочи, че до изборите за нов парламент през март има още време и в момента ГЕРБ работи усилено върху новата си предизборна програма.

„Ще спечелим с това, че сме спазили ангажимента си с изпълнение на програмата. Например, от 01.01.21 г. доходите на хората – минималната пенсия и работната заплата се увеличават. Взимат се мерки срещу разпространението на COVID-19. Относно 50-те за пенсионери, предвидени до март, считаме, че до тогава можем да се справим, като държава, с короонакризата и ще има нова индексация. Ако се наложи, ще предложим актуализация на бюджета и ще удължим срока за добавките към пенсиите“, обеща Десислава Атанасова.

Заместник-председателят на правната комисия в парламента припомни, че в началото на пандемията България беше на едно от първите места по справяне с кризата. А някои тотално отричаха съществуването на болестта.

„Сега е важно да се мобилизираме като общество. Не да се следват темите и тезите на управляващите. Изборите така или иначе ще дойдат през март. И ако статистиката за починали българи продължава да расте, тогава кой ще се справи с кризата. Ако загубим учители и лекари. Трябва да сме единни и да сме отговорни“, каза в заключение Атанасова.


image0 (9K)