Деца на 10 и 12 години удряли 86-годишна, за да й вземат пенсията

Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Гълъбово наблюдава досъдебно производство за опит за грабеж спрямо 86-годишна жена в гр. Гълъбово – престъпление по чл.198, ал.1 вр.чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

Във връзка със случая служители на РУ – Гълъбово при ОД на МВР – Стара Загора са установили като извършители две малолетни деца – момчета, които са на възраст 10 г. и 12 г.
На 6 февруари 2021 г., около 13,30 ч., двете малолетни момчета разбили прозореца на спалнята в дома на пострадалата и влезли в жилищните помещения. Те започнали да търсят пари, тъй като знаели, че е получила пенсията си.

Двамата нанесли удари на възрастната жена, за да им каже къде е прибрала пенсията си. След като не намерили пари, малолетните извършители избягали от дома. На 8.02.2021 г. е бил подаден сигнал в полицията за деянието.
По закон малолетните извършители на престъпления не носят наказателна отговорност, но законодателят е предвидил в тези случаи делата да се изпращат по компетентност на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.

image0 (9K)
(Visited 8 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!