Диетолог: Най-добрата напитка за отслабване е водата

Хората, които искат да отслабнат, най-често залагат на здравословната храна. Много от тях обаче забравят правилната напитка, която трябва да консумират, за да имат успех

Защото ако продължават да пият по няколко чаши газирано или сок на ден, с течение на времето, поради захарите и въглехидратите, те могат да напълнеят вместо да отслабнат. Ето защо е важно да знаете какви напитки да включите в диетата, за да ускорите процеса на отслабване.

Ако премахнете висококалоричните напитки от диетата си, можете да видите положителни промени в теглото бързо, твърди Роксан Ехсани, регистриран диетолог и говорител на Националната академия на САЩ по хранене и диететика. Тя е категорична, че най-добрата напитка за отслабване е водата.

Има много причини, поради които трябва да пиете повече вода, когато отслабвате. Първо, човешкото тяло се състои основно от вода. Ето защо е важно да не го забравяме дори за поддържане на цялостното здраве. Водата помага за премахване на токсините от тялото и предотвратява запека. Освен това облекчава подуването„, припомня Ехсани, цитирана от Дарик.

Освен това има научни доказателства в подкрепа на ползите от водата за отслабване. Според изследвания, ако приемате достатъчно вода, това ще ви предпази от преяждане. Изследователите също установиха, че хората, които пият вода преди хранене, ядат по-малко. Това се дължи на факта, че консумацията на нормално количество вода намалява апетита.

Представители на Националната академия на науките, инженерството и медицината на САЩ съветват жените да пият 11,5 чаши на ден, а мъжете – 15,5 чаши.

Можете да разберете дали приемате достатъчно вода, като погледнете цвета на урината си. Ако е тъмна, значи тялото ви е дехидратирано и трябва да пиете повече течности. Освен това, ако последно сте ходили до тоалетната преди повече от четири часа, това също служи като сигнал за липса на вода в организма.

https://www.dunavmost.com/====… https://kupi-sega.bg Бъди оригинален! Интересни подаръци за скъпи хора! КУПИ СЕГА! https://kupi-sega.bg/


image0 (9K)