Днес от 14 до 20 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по автомагистралите

Днес от 14 до 20 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Очаква се през последния от трите почивни дни стотици хиляди автомобили да се придвижват към столицата и големите градове.

Ограничението за камионите е, за да се повиши безопасността, както и да се увеличи пропускателната способност на инфраструктурата в края на дългия уикенд.

Съвместната заповед на АПИ, КАТ и ДАИ важи за всички автомагистрали, както и за целия път от Благоевград до Кулата, от пътен възел „Коритна“ до Шумен през Велико Търново, пътя Русе-Велико Търново, от ГКПП Калотина до София, Варна-Бургас, за целия околовръстен път на столицата и за пътя Бургас-Царево. Тя не засяга единствено камионите, превозващи бързо развалящи се продукти, както и живи животни или опасни товари.

Ако камион, който е обхванат от забраната за движение, бъде заварен в 14 часа на пътя, водачът му трябва да отбие в най-близката отбивка и да остане там в продължение на 6 часа.

Въпреки забраните в пиковите часове както винаги в такива дни придвижването ще е трудно в района на тунела „Витиня“ на магистрала „Хемус“, където движението все още е двупосочно в тръбата в посока Варна, както и в прохода „Витиня“, където движението е в една лента поради ремонт на подпорната стена.


image0 (9K)