Днес от 16.00 часа до 20.00 часа се ограничава движението на тирове

Днес от 16.00 часа до 20.00 часа се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

[ad id=“225664″]

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата за предстоящите три почивни дни около посрещането на новата 2018 година. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

[ad id=“263680″]

Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа:

 – автомагистралите;

 – път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – София;

 – път I-1 – етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград – ГКПП „Кулата“;

 – път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

 – път I-5 Русе – Велико Търново;

 – път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;

 – път I-9 Варна – Бургас;

 – път II-18 Околовръстен път на град София;

 – път II-99 Бургас – Царево.

 По същите направления тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и на 1 януари 2018 г. от 14.00 часа до 20.00 часа. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

 За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“.

 На 1 януари 2018 г. от 10.00 часа до 20.00 часа в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

 Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

 Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2017 г. може да бъде открита ТУК.


image0 (9K)