Довечера в „Завинаги“ Есма иска нещо ужасно от Сюрея

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ състоянието на Есма се подобрява, но предвид случилото се дали това е за хубаво…

След като от шкафчето на Есма изпадна нейният дневник, Нургюл, обляна в сълзи, прочита доста от записките на любимата си господарка, преплитайки в съзнанието си картини от младостта и настоящето на семейството и на отношенията между Есма и Гарип.

След повече от година: Големият финал на “ЗАВИНАГИ”!

А в болницата, където султанката беше настанена заради остра нервна криза, нещата не се развиват никак добре. Сюрея е постоянно до свекърва си, опитва се да я храни, но султанката е много зле психически.

Есма отказва да приеме смъртта на Гарип

Мерт и Дилара са организирали Сюрея да запише в студио песента за Яз, която да бъде част от албум за деца с благотворителна цел. Младата жена е изключително щастлива от направеното и иска пускайки записа на Есма, да я накара поне малко да се усмихне и да ѝ стане по-добре. Но точно тогава на майка ѝ въобще не ѝ е до музика.

Малко преди това Нургюл приплаква и тихичко си говори край леглото на уж заспалата Есма, че Назиф им е разказал как Гарип си е отишъл в съня си. Есма чува тези думи и кадри от деня на смъртта на любимия ѝ се връщат като мълнии в съзнанието ѝ.

Есма току-що е осъзнала смъртта на любимия мъж. Мъката ѝ е огромна и непосилна. За нея всяко вдишване и всеки миг живот е вече товар. С пресипнал глас да изкрещява: Няма го вече, нали? Гарип умря!

Тя моли Сюрея да сложи край на всичко, като я убие. Оттук насетне започва драмата на Сюрея.

Но всъщност от устните на Гюлестан излиза цялата жестока истина: Г-жа Есма си отиде заедно с г-н Гарип!

Адем и Гюнеш подписват граждански брак, за да могат да осиновят момиченцето от сиропиталището, а по случайност Фикрет и Ипек стават техни свидетели.


image0 (9K)