Домашно и натурално избелване на зъбите

Жълтите зъби могат да бъдат причина за непълноценен социален живот. Има няколко популярни и не толкова популярни методи, чрез които в домашни условия можете да се опитате да възвърнете естествената белота на зъбите си.

[ad id=“225664″]

Предлагаме ви топ 5 на най-ефективните средства:

1. Четкане със готварска сода. И според стоматолозите това е безопасен метод за избелване. Условието е четката за зъби да бъде предварително навлажнена. Тези, които не понасят вкуса на содата, могат да я комбинират с обикновена паста за зъби. Експертите са категорични, че със сода се постига едно от най-бързите избелвания.

2. Изплакване с водороден пероксид (перхидрол). След редовното измиване, изплакнете с водороден пероксид. Изплюйте разтвора и изплакнете обилно с вода. Алтернативен вариант е да натривате зъбите си с памучен тампон, напоен с водороден пероксид. Резултатите ще дойдат само след две седмици.

[ad id=“263680″]

Домашно и натурално избелване на зъбите
3. Натривайте зъбите с ягоди. В този случай имате две опции. Или намачкайте ягодите и ги използвайте като паста за зъби или натрийте целите плодове около емайла си. Тъй като ягодите са киселинен и сладък плод е необходимо впоследствие да измиете зъбите си и с флуоридна паста за зъби, след като приключите с натриването.

4. Нанесете пепел от дърво върху пастата за зъби. В пепелта от дърво се съдържа избелващият елемент калиев хидроксид. Малките гранули почистват плаката на места, където четката за зъби по принцип трудно стига. Все пак не се препоръчва за дългосрочна употреба, тъй като можете да увредите емайла.

[ad id=“237001″]

5. Използвайте домашно приготвена паста. В къщи можете да си приготвите ваша собствена паста за почистване на зъби, като смесите сода, малко готварска сол, перхидрол и малко количество обикновена паста за зъби.

За да запазите зъбите си бели за по-дълго избягвайте приема на лимонов сок, чай, кафе, студени напитки, пушене или дъвчене на тютюн, консумирането на алкохол, сладки храни.

И все пак преди да пристъпите към една от изброените процедури, обезателно се посъветвайте със специалист.

източник: ezine.bg


image0 (9K)