Дончев: Всякакви прогнози кой ще спечели изборите и кой ще е премиер са сметки без кръчмар

Вицепремиерът Томислав Дончев бе категоричен в предаването „Неделята на NOVA“по Нова телевизия. „Лидерската тема в ГЕРБ не е поставяна и не мисля, че стои“, заяви той.

„Всякакви коментари какъв бил резултатът от изборите и какво би се случило, са сметки без кръчмар. Подобни разговори трябва да се правят, когато суверенът се е произнесъл“, подчерта той.

Томислав Дончев коментира и влошените отношения с президентството. „Всеки има право да предлага каквото намери за добре, какви са отношенията, ми е трудно да дефинирам, но са далеч от конструктивни. Когато има напрежение между институциите, това означава, че са част от институционалната мощност се харчи в неконструктивна посока. Дали страдат българската демокрация и общественият живот от това – по всяка вероятност – да. В крайна сметка позицията на президенството се формира от това, което прави правителството и тя винаги е обратната. Имам чувството, че ако ние вземем да правим обратното на това, което правим в момента, в този момент ще се смени позицията на другата сграда откъм булеварда и ще се говорят други неща. Да, аз приемам, че трябва да има непрежение, че президенството трябва да е коректив, но да е винаги така, не съм убеден“, анализира Томислав Дончев.

Вицепремиерът изрази позицията си и по отношение на новия партиен проект на Цветан Цветанов и опасенията, че към него биха могли да преминат част от симпатизантите на ГЕРБ.

„ГЕРБ има над 100 000 членове. Това, че няколко десетки са преминали към други политически формации, не може да ни направи по-слаби. Какъв е ефектът по отношение на това, което се е случило, ще видим на изборите. Лично аз съм скептичен от гледна точна на големите електорални щети, които се коментират, че бихме понесли“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!