Дори малчуганите разбраха какво е „Безопасна ваканция“ (СНИМКИ)

Днес в парк „Александър Стамболийски“ (Алана) се проведе станалата вече традиция за Стара Загора кампания „Безопасна ваканция”- инициатива, целяща предстоящата ваканция да премине наистина безопасно. Дори и малчуганите, изведени на разходка в парка, получиха своите първи уроци.

Проявата е и по повод Деня на детето – 1 юни, и се организира от ОД на МВР, Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Младежки общински съвет, МКБППМН. В нея като съорганизатори и активни участници са БМЧК, РС ПБЗН и отбор “Млад огнеборец”, ”, „Детско полицейско управление”, сектор „Пътна полиция”, „Европа директно” и децата от ОУ ”Кирил Христов”, Шесто ОУ „Св. Никола” и СУ „Васил Левски”.

„Безопасна ваканция – Ваканция, здравей! Да играем безопасно” е проява, насочена към ученици от четвърти – седми клас и нейната цел е да се привлече вниманието на децата и на техните родители към характерните за ваканционния период рискове и да им предоставят модели за безопасно поведение.

Децата отговаряха на въпроси и гатанки, свързани с безопасността на движение, получиха уроци по оказване на първа помощ, видяха и участваха в демонстрации от Пожарната, запознаха се с полицейски коли, мотори, автомобили за спасителни акции, рисуваха върху асфалт.


image0 (9K)