До края на 2020 г. може да има сигурно германско лекарство срещу опасния коронавирус

Още до края на 2020 г. може да има сигурно лекарство срещу опасния коронавирус. Ръководителят на германския Институт за лекарства и медицински продукти Карл Бройх е сигурен, че успехът не е далеч, пише Deutsche Welle.

Германия се надява, че още до края на тази година ще е в състояние да одобри за продажба медикамент срещу новия коронавирус, предизвикващ белодробното заболяване Covid-19. Това съобщи президентът на Федералния институт за лекарства и медицински продукти професор Карл Бройх в интервю за вестник „Генераланцайгер“ от Бон.

В разстояние на само няколко седмици Службата ще може да представи резултати от клиничните изследвания, в които се изпробват лекарствени субстанции срещу коронавирус.

„Ако данните показват онова, което очакваме, съм уверен, че още през тази година ще успеем да дадем разрешително за продажба“, казва Бройх.

Федералният институт за лекарства и медицински продукти в Бон е най-голямата европейска служба, отговаряща за сигурността и разрешителните за продажба на лекарствени продукти.

Професор Бройх казва в интервюто, че в края на лятото на 2020 г. се очакват първите сериозни резултати от провежданите в момента изследвания на нови лекарства.

Той опровергава слуховете за опасното въздействие на Ибупрофен и казва, че се проверяват и няколко съществуващи лекарства, които и досега са били използвани срещу различни болести.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)