До 15.00 часа на 4 май трябва да бъде попълнена справка за оформянето на годишните оценки на 12 клас

Във връзка с приключването на учебната година при условията на извънредно положение е необходимо в срок до 15.00 часа на 4 май, понеделник, да бъде попълнена справка за готовността на училищата за оформянето на годишните оценки на учениците, обучавани в 12-и клас.

Заради извънредното положение и завършването на учебната година с дистанционно обучение Министерството на образованието и науката ще предложи на парламента през тази година да отпаднат националните външни оценявания в четвърти клас и в десети клас, тъй като те са предвидени по закон, каза в телевизионно интервю министър Красимир Вълчев. През тази година за първи път трябва да има и национално външно оценяване в десети клас, което е записано в новия Закон за предучилищното и училищното образование.

МОН предвижда „физически“ в училищата да се явят през юни само седмокласниците на националното външно оценяване и учениците от 12-и клас на държавните зрелостни изпити.

През следващата седмица ще бъде обявено на кои дати ще е външното оценяване в седми клас и матурите в 12-и клас, както и какъв учебен материал ще бъде включен в тези изпити за двата класа.

„Дарик“


image0 (9K)