НАЙ-НОВИ:

До 31 август се удължава извънредната обстановка заради К-19

Официално е удължена извънредната епидемична обстановка. Това става ясно от новата заповед на министъра на здравеопазването, публикувана днес. Както стана ясно, тя ще продължи до 31 август.

Остава в сила забраната за работа на училища и ВУЗ-ове. Удължава се и забраната за присъствие на публика на спортните мероприятия. Почти всички мерки, въведени до момента, ще останат в сила до края на месец август, включително изискването за носене на маски на закрити обществени места.

На основание Заповед № РД-01-447/31.07.2020 г. на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов се удължава срокът, за който всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи се провеждат без публика. До 31 август не се допускат зрители на открити и закрити спортни обекти. Това обявиха от Министерството на младежта и спорта след издадената най-нова заповед от Красен Кралев.

Остава в сила разрешението спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител при колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер.

До края на извънредната епидемична обстановка е задължително поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.) за служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес.

Допуска се спортисти и спортуващи да не поставят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

-->

  ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови