ДПС: Не говорим за избори, но скандалите във властта плашат!

Движението ще се произнесе за сделката с ЧЕЗ, когато станат известни заключенията на компетентните органи

[ad id=“225664″]

„Властта генерира скандали. На 5-ти март ДПС ще се събере в хотел „Витоша“, за да се готви за управление на държавата.“ Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след сбирката на движението в базата на ДПС в столичния квартал „Бояна“. Тя продължи близо четири часа и на нея е присъствал и почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Вчера впрочем, излезе информация, че именно той инициира сбирката.

image0 (9K)image0 (9K)

„Предстои ни един семинар на 5 март за отворено управление. Това е важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като един вид подготовка за управление на страната от наша страна“, подчерта председателят на ДПС.

[ad id=“236999″]

Мустафа Карадайъ бе категоричен в изявлението си за медиите, че не става дума за предсрочни избори.

Запитан дали може да се очакват предсрочни избори Мустафа Карадайъ каза, че такова нещо още от ДПС не са казали.

„Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни. От друга страна, обаче властимащите непрекъснато да генерират скандали, дори конфликти между институциите, това са тревожни неща, с оглед стабилността на страната. Тези скандали пораждат и напрежение в обществото“, смята Мустафа Карадайъ.

[ad id=“237001″]

Карадайъ отговори и на въпроси защо не заседават в централата в центъра на София, а в „Бояна“.

„За да проведем днешното заседание тук има няколко предпоставки. Първо имаше едни призиви за стабилност по време на европредседателството. В тази връзка ние тази стабилност я разбираме като стабилност на държавата и в този смисъл даваме своя принос за стабилността на държавата. От друга страна последните два месеца наблюдаваме, че властимащите непрекъснато генерират различни видове скандали и конфликти-дори между институциите“, каза Карадайъ.

[ad id=“238430″]

Лидерът на ДПС отговори и на въпроси за сделката с ЧЕЗ.

„Предстоят съответните органи и институции на държавата в рамките на закона да се произнесат, от там нататък и ние ще се произнесем“, каза Мустафа Карадайъ.

Според него все още не се знае какво точно се е случило със сделката с ЧЕЗ и ще могат да коментират едва при обсъждането на оставката на министър Теменужка Петкова в парламента.

„Според нас за сделката за ЧЕЗ предстои съответните органи и институции на държавата в рамките на закона, правилата и процедурите, да се произнесат, и да се запознаем с техните констатации и решения, и от там нататък и ние ще се произнесем“, заяви Карадайъ.

„Ако е закъсняла реакцията на институциите по тази сделка, според законите, тогава има наистина закъснение, но ако има оценка за закъсняла реакция, според нечии очаквания, това е друга тема“, каза още по темата Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС коментира още, че от Движението очакват темата за оставката на енергийния министър да дойде до НС, където ще изложат мотивите и аргументите си по нея.

Мустафа Карадайъ, уточни, че ДПС са провели заседание на Централното оперативно бюро на партията и на парламентарната група, както го провеждат всеки вторник.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!