ДПС: Премиерът и ГЕРБ ще понесат отговорност за порочното управление

„От една година предупреждаваме за тази изключително погрешно съставена коалиция, припомни депутатката от ДПС Велислава Кръстева

[ad id=“263680″]

„Отговорността за тази крайно порочна формула на управление, която генерира токсичност в обществото, и цена, която плащаме всички ние, ще бъде основно на министър-председателя и управляващата партия ГЕРБ.“ Това предрече в ефира на Канал 3 депутатът от ДПС Велислава Кръстева по повод управляващата коалиция с Обединени патриоти.

„Докато той говори в Брюксел колко сме зелени, тук неговият вицепремиер (Валери Симеонов) пише просташки коментари за зелен евродепутат. Докато Борисов обединява европейците, тук Джамбазки казва как Турция никога не трябва да влезе в ЕС“, припомни тя.
[ad id=“218001″]

 

„Технологиите, които направиха информацията изключително леснодостъпна, и тогава може би човешката природа, а може би и недостатъчните правила, създадоха условия да се случи следното: много лесно информацията се превръща в манипулация, а коментарът се трансформира в пропаганда“, анализира медийната среда депутатката.

„Тези процеси деформират целия демократичен процес, и се стига до тези явления, че тази изключително погрешно съставена коалиция, за което предупреждаваме цяла година, днес е най-големият си враг в лицето на тази триглава коалиция (ОП – ВМРО, НФСБ и Атака)“, каза Велислава Кръстева.
[ad id=“218548″]

Тя посочи откъде тръгнаха дебатите и споровете около Истанбулската конвенция.

„Плашилото за Истанбулската конвенция тръгна от декларация на ВМРО, която говореше за ирански травестити. И дори бих отишла по-далеч: подобна експлоатация на страхове в обществото е по-опасна за възпитанието на децата, отколкото Истанбулската конвенция“, смята Велислава Кръстева.

За внесения от ДПС проектозакон за медиите, тя поясни: „Целта на нашия законопроект е прозрачност и яснота. Разчитаме на подкрепата от всички политически сили“.

Според Велислава Кръстева законопроектът носи три „прости промени“.

„Първо – деклариране на действителните собственици на медиите, и вписването им в сайта на Министерство на културата. Второ – деклариране на собствениците на т. нар. разпространителски мрежи за печатни издания. Тук целта е да се наблюдава пазара дали се стига до изкривяване, при което някой има монополно или господстващо положение. Трето – деклариране на финансови средства от нетърговска дейност – дарения, грантове, които не попадат в данъчните закони. Постарали сме се да обхванем всички медии“, поясни Кръстева.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)