Д-р Гергана Николова: Смъртността у нас остава висока

„Смъртността в България остава висока, въпреки че броят на новите случаи на коронавирус е намалял“. Това каза в ефира на Нова тв общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова. 

Според нея държавата е допуснала грешки в управлението на COVID кризата.

„Правим едно и също и очакваме различни резултати. Неглижираме мерките, отричаме съществуването на вируса, отричаме пандемията и поставянето на ваксините. Крием се, когато се разболеем, за да не влезем в карантина. Това са реалните последици от неглижирането на ситуацията. Фактът, че не признаваме, че вирусът съществува, не го прави да спре да се развива“, обобщи медикът.

Високата смъртност у нас д-р Николова отдава на това, че не се търси помощ.

Още по темата

17 ное 2021 06:35

148

„Има много хора, които са положителни – изследват се вкъщи, не се обявяват, не търсят лекарска помощ, а когато се влошат – тогава вече отиват в болница в много тежко състояние“, смята тя.

Относно COVID кризата и изборите у нас медикът каза: 

„Всеки иска да угоди, да каже, че е много добре – няма криза, няма нужда да се носят маски, няма да ви контролираме. И какво се случва в крайна сметка – пациентът стига до болницата – места няма, ние се задъхваме, системата се пренатоварва, но всички други са добри“, посочи още д-р Николова.

„Имаме заболяване, което можем да предотвратим. Идват празници, ваксинирайте се, за да можем да ги изкараме спокойно“, призова общопрактикуващият лекар. 

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!