Д-р Хаджихристев от „Откраднат живот” се боксирал с Тервел Пулев

Филип Буков, който играе уролога д-р Хаджихристев в сериала „Откраднат живот”, е бил боксьор и студент по философия в Софийския университет, преди да реши да се бори за място в актьорската професия. Младият талант кандидатствал цели 3 пъти в НАТФИЗ, като в крайна сметка бил приет в последния клас на Стефан Данаилов. Филип се сближил с Мастъра и дори започнал да му помага в ежедневните задачи, а покрай това научил ценни уроци за професията и живота.

Филип е признателен на Стефан Данаилов, но и днес подчертава, че първа ръка му е подала Лилия Маравиля. Актрисата, позната с ролите си в сериалите „Стъклен дом”, „Под прикритие” и „Връзки”, както и с изявите си на театрална сцена, подготвила Филип за кандидатстудентските изпити. Всъщност Лилия първо отказала, тъй като не е педагог и не знае как са работи със студенти, но Филип бил толкова настоятелен, че накрая се съгласила с уговорката да няма кой знае какви очаквания.

„Бях в националния отбор по бокс, но не бях чак толкова обещаващ в световен мащаб. В България бях добър, но на голямо състезание не се изисква само това”, откровен е младият актьор. Той бил добър в своята категория, но и наясно, че шансовете му за световна боксова кариера не са кой знае какви.

След като се дипломира в Класическата гимназия (НГДЕК), бъдещият актьор кандидатствал в Софийския университет, без ясна предварителна идея коя точно специалност да избере. Просто записал няколко желания и така бил приет „Философия”. Филип учел усърдно и продължавал да се боксира. Даже става спаринг партньор на Тервел Пулев, с когото се познавали отдавна. По-миналата година подновили спарингите си, след като се видели случайно. На Тервел му трябвал партньор с обратен гард, а пък Филип, който е левичар, така или иначе никога не се е отказвал съвсем от любимия си спорт и продължавал да тренира. Именно в залата срещнал Лилия Маравиля. Тогава тъкмо я гледал в сериал по телевизията, така че веднага я познал и решил да й се представи.

Допреди това Филип Буков имал идея да се занимава с актьорство. Обикнал професията още в гимназията, когато от училище ги водели на театрални постановки, само че никога не е предприемал стъпки в тази посока. Като видял Лилия в боксовата зала, съзрял шанс да направи нещо, за да сбъдне мечтата си. „Отидох да говоря с нея, макар да не я познавам. Казах й, че искам да ставам актьор, а тя ме отряза, че не е педагог и няма как да ми помогне”, спомнял си е Филип. Боксьорът обаче бил доста настоятелен и накрая тя се съгласила, без да му обещава и даже да не разчита на чудеса.

„Подаде ми ръка и така започнаха първите ми опити”, казвал е младият актьор. Тогава той бил втори курс в Софийския университет и не бързал да зарязва философията. Даже я завършил, докато го приемат в НАТФИЗ. Скъсали го два пъти на изпитите, но от бокса е изградил дисциплина и воля да гони целите си, така че не се отказал. Започнал и да посещавал школата на Малин Кръстев.

„Три години се борих да вляза в НАТФИЗ. Не бях достатъчно подготвен и си давам реално преценката, че е било така”, откровен е Филип Буков. Още когато получил първия отказ, той съзнавал, че няма как да го приемат само след два месеца подготовка в хола му. Даже се притеснявал да си казва текста, а първото му качване на сцена било на кандидатстудентските изпити. Тъкмо мислел да се откаже, но на третия път разбрал, че проф. Стефан Данаилов ще вземе своя последен клас. Филип вижда в новината нов шанс.

„Това беше невероятен късмет, който ме мотивира”, казваекранният д-р Хаджихристев. Филип минава първи и втори кръг с най-висока оценка при момчетата. На третия трябва да пее и танцува. Стефан Данаилов казал, че тези, които не умеят, да не се пробват, но Филип не се поколебал да излезе на сцената. Не бил блестящ, но Ламбо го приканва пак да си каже материалите и Филип направил добро впечатление. Той влиза в класа на Данаилов с най-високата оценка при момчетата. С годините става един от близките студенти на Мастъра. Често му помага в ежедневните задачи и разговарят дълго. Филип научава важни уроци като например, че професията много повече обича не талантливите, а трудолюбивите, както и че не трябва да се взимаш на сериозно. Филип следва неотлъчно съветите му.

Влизането му в сериала „Откраднат живот” пак е след като получава шанс, който актьорът успява да грабне. През 2019 г. Филип и негови колеги са взети за масовка в постановка в Народния театър, където се запознава с много щатни актьори, сред които и Владо Пенев. Той пък изпратил всички студенти от постановката на кастинг за „Откраднат живот”. Минали няколко месеца, Филип се подготвял за дипломния си спектакъл на голяма сцена, а Стефан Данаилов бил вече с влошено здраве. На Филип не му било до бъдещи проекти. Само че събитията не питат. Мастъра си отива от този свят малко след премиерите. Преди тях пък Филип Буков получава обаждане от продуцента Евтим Милошев, който му казва, че има подходяща роля за него. Малко преди Коледа, младия актьор се среща с екипа на сериала.

Обаждането дошло навреме, защото Филип обмислял да позагърби актьорската професия, за да се пренасочи към каскадите. Искал да продължи в чужбина, където да изкара курсове, да вземе сертификат, а после да влезе в някоя голяма продуцентска компания. „Откраднат живот” променя плановете му. И все пак Филип не се е отказал от идеята си, тъй като спортът, а и всичко, което носи висок адреналин, винаги са го привличали.

Той продължава да тренира бокс, кара сноуборд, кайтсърф, ски. Занимава се и с автомобилизъм. Иска да изкара курсове за парашутизъм, за да може да сбъдне мечтата си и да скочи с костюм. Моторите са му хоби, но по-често може да бъде видян на скутер по столичните улици.

В личен план Филип Буков наскоро бе свързан с колежката си Неда Спасова, която играе Кая в сериала „Откраднат живот”. Екранният д-р Хаджихристев сподели наскоро, че с красивата Неда са само приятели. До преди няколко месеца се говореше, че има сериозна връзка от 8 години. Приятелката му не е актриса. Завършила е специалност „Ядрена енергетика” и работи като инспектор по ядрена безопасност. Дали тази любов продължава, Филип не е споделял нищо по темата скоро.

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!