В Европа въвеждат още мерки срещу Covid-19

В Европейските държави въвеждат допълнителни мерки срещу Covid-19. Това се налага заради агресивния нов щам на коронавируса.

Русия също обяви, че удължава забраната за полети от Великобритания – до 12 януари включително. Тя беше наложена на 22 декември.

11 случая с него бяха установени вчера в Нидерландия, която още на 20 декември също преустанови всички полети от Обединеното кралство.

image0 (9K)

Норвегия удължава забраната за полети от Великобритания. От здравното министерство предупреждават, че ограничението може да бъде удължено и след 31 декември. От днес в Норвегия са в сила нови правила за пристигащите от други страни. Те ще могат да съкратят карантината си до 7 дни, ако дадат две отрицателни проби за Covid-19.

Естония наложи по-строги ограничения на обществения живот заради пандемията от Covid-19. До 17 януари в столицата Талин и околностите ресторантите ще предлагат само храна за вкъщи. Остават затворени обектите за култура и спорт. Забраняват се проявите и събиранията на закрито, а на открито са въведени ограничения до 10 души.

В Словакия парламентът прие конституционна поправка, която позволява на властите да удължават извънредното положение, въведено заради коронавируса, с до 40 дни наведнъж. Извънредното положение в страната изтича днес.

(Visited 6 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!