Европейската седмица на програмирането в Стара Загора

Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора (АРИР) и Европейски информационен център „Европа Директно – Стара Загора” реализират четвърто издание на Европейската седмица на програмирането в Стара Загора.

Тя носи името Europe Code Week 4 Stara Zagora и ще се проведе тази събота от 10:00 до 13:00 в споделеното работно пространство ZaraLab. (бул. Александър Батенберг №28). Събитието е безплатно и не изисква предварителна регистрация.

Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането. Идеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел. Целта ни е да привлечем ученици,студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения.

Входът е напълно безплатен, а част от програмата е кръгла маса с дискусия с доказани специалисти в сферата на програмирането. Целта на тазгодишното събитие е да мотивира аудиторията и да покаже, че сферата на информационните технологии е достъпна и отворена за всеки човек, стига той да има мотивацията и упоритостта да се развива в тази насока.

Кръглата маса ще бъде предшествана от представяне на работата на различни компании от дигиталния сектор в Стара Загора, за да могат жителите на града да се запознаят с местната екосистема.

Програмата на събитието е разделена в два панела, като между 10:00 и 12:00 четири фирми от Стара Загора ще представят своята дейност и свободни работни места, а от 12:00 до 13:00 ще се проведе дискусията с IT специалистите относно реализацията в IT сектора.

Събитието във Facebook можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/2433244183410514/

(Visited 7 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)