Европейският шампион спря Даниел Асенов в Токио

Даниел Асенов се би мъжки, но приключи участието си в боксовия турнир от Олимпийските игри в Токио. 6-кратният ни европейски шампион изигра силен мач, но това не се оказа достатъчно, за да се класира за 1/4-финалите при 52-килограмовите в японската столица, видя ЗАРАТА. Родната звезда даде всичко от себе си, но въпреки това отстъпи на европейския шампион Габриел Ескобар (Испания). Съдиите видяха именно испанеца като победител, присъждайки му 4:1 гласа. Така Тайсъна от Кукорево приключи участието си на Игрите.

Двубоят предложи истинска битка, като двамата редуваха в първия рунд надмощие. Ескобар започна по-добре, но Даниел му отговори подобаващо и в самия край изравни играта, макар четирима от съдиите да отсъдиха в полза на испанеца.

Развоят на срещата продължи в идентичен стил и във втория рунд. Двамата отново се хвърлиха с всички сили, като разменяха серии, без да се пестят в атака. За съжаление отново резултатът бе 1:4 в полза на Ескобар, което означаваше родната звезда да се хвърли с всички сили в решителната трета част. Той направи точно това, като третият рунд бе най-добър за Асенов, но не бе достатъчен.

Припомняме, че в неделя, 1 август, на ринга ще се качи и последният ни участник Стойка Кръстева. От 11:15 часа тя ще боксира с китайката Юан Чан, която също е втора поставена в схемата на категория до 51 килограма. Победа ще изпрати родната националка на полуфиналите и ще й гарантира минимум бронзово отличие от Токио.

Снимка: Костадин Андонов / Старт-фото


image0 (9K)