НАЙ-НОВИ:

Единият от задържаните инспектори от ДАИ-Пловдив – с 12 недвижими имота

Срещу тримата задържани инспектори от ДАИ-Пловдив са повдигнати обвинения за получаване на подкупи чрез изнудвания на три транспортни фирми. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Румен Попов, цитиран от „24 часа“.

Той посочи, че единият от служителите на Автомобилната администрация имал 12 недвижими имота, от които повечето се намирали в новостроящи се кооперации. Някои били на името на баща му, а в ролята на брокер била съпругата му, въпреки че тя нямала право на такава дейност.

При разследването било установено, че едно от рекетираните дружества е собственост на холандски гражданин. От тази фирма, която оперирала с 300 камиона, един от инспекторите прибрал 10 000 лева.

Останалите две транспортни компании също дали пари на инспекторите, за да си спестят актове – съответно 1000 лева и 300 лева, които тримата инспектори си разделили.

„Това е бизнес мазохизъм от страна на трите компании. Предпочели са да бъдат изнудвани и да плащат“, подчерта окръжният прокурор.

Той съобщи, че временно изпълняващият длъжността шеф на ДАИ-Пловдив Анна Генова е освободена от ареста, тъй като не са събрани доказателства подкупните инспектори да са й давали отчет, въпреки че те твърдели това.

По думи на наблюдаващия прокурор Георги Гешев схемата за изнудване е действала най-малко от две години и са замесени десетки дружества. Единствено тези три компании обаче оказвали съдействие на разследващите.

Припомняме, преди дни ДАНС влезе в ДАИ-Пловдив по сигнал за корупционни схеми. При претърсване на офиси и адреси в Пловдив, Свиленград и Първомай бяха задържани 7 души. Вчера пък беше арестуван и представител на транспортна фирма. В ареста за 24 часа се оказа и временно изпълняващата длъжността директор на ДАИ-Пловдив Анна Генова.

По-късно стана ясно, че трима от задържаните след спецакцията в ДАИ-Пловдив остават в ареста. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon