ЕКСКЛУЗИВНО! Огнян Герджиков попиля Борисов и партията му: Тежко самонадеяни гербаджии…

Бившият служебен премиер Огнян Герджиков определи като поредната „тежка самодейност” идеята на ГЕРБ за 10-годишна абсолютна давност на дълговете с промени в закона. „Има абсолютна давност в публичните вземания, но в частните отношения ще бъде катастрофа.

Един съдебен процес в България много често трае над 10г. По време на съдебния процес давността не тече, тя е спряла. Минат 10г. и тези пари никога не мога да си ги взема, защото е изтекла давността. Това е страхотен стимул за длъжниците да бягат. Ще има едно криене, едни болни адвокати”, прогнозира Герджиков пред BTV.

[ad id=“218001″]

Според него мярката до 2г. разплащанията в брой да бъдат ограничени до 1000 лв., която бе приета на първо четене в парламента, е несъразмерна. „1000 лв. е твърде нисък праг и това ще спъне много елементарни разплащания.

Ако става дума за плащания между търговци –  да, но за обикновени хора, ако например искам да ви продам колело за 1000 лв. – защо? За да платим допълнително такси, за да рискуваме да минем през банкова система, където не се знае дали няма да се блокира и нещо да стане?”, попита Герджиков.

http://BNews.bg


image0 (9K)