Екскомандос: Дадена е директива Росен да не се хваща жив

Дадена е директива Росен Ангелов да не бъде заловен жив.

[ad id=“225664″]

Това каза пред FROG NEWS бивш командос, който дълги години е залавял опасни бандити. Шефовете в МВР днес взеха решение да изпратят военни командоси и групата за задържане „Кобра” на СДВР по дирите му.

Отрядът „Кобра” никога не е действал в гора и планина. Това е измислена група. При нея има много голямо текучество. Това, че в гористата местност са пратили „Кобра”, не значи, че са избрани най-правилните хора, които да действат в тази ситуация. По-добре да бяха пратили някои навити дядковци от ловната дружинка, които могат и да гърмят, ако има нужда.

[ad id=“263680″]

Понякога, при определени задачи, бронежилетките пречат. В групата задължително трябва да има следотърсач-да различава следи, да преценява от колко време са и т. н. Като накараш хората от залата за щанги да отидат в гората, те стъпват като мечки. „ Кобра” или командосите нямат включена в подготовката „следотърсене в гори”.

Всичко, което наблюдаваме около залавянето на издирвания рецидивист е пропаганда. Целта е управляващите да покажат на обществеността, че нещо се работи. Да се види- ето пускаме танкове, хеликоптери.

[ad id=“225664″]

В интерес на истината „Кобра” никога не са били добри. Имали са и силни моменти. Но в последните години много падна нивото на тези тактически звена.

Росен Ангелов няма шанс. Като усети „дебелия”, ще се предаде. Друг е въпросът, че е дадена директива той да не бъде заловен жив.
dunavmost.com


image0 (9K)