Екшън в Несебър: Претърсват домовете на политици!

От 10 часа тази сутрин Несебър е потъмнял от униформени полицаи и жандармерия, съобщава „Флагман“.

Тече операция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Претърсени са домовете и офисите на хора, свързани с местната политика.

Обискирани са доскорошни общински съветници, които и сега са кандидати за нов мандат, също така и кандидат за кмет.

КПП в посока Несебър е поставено още при кръговото движение на главния път при изхода на Поморие в посока Слънчев бряг, спират се луксозни автомобили и тече щателното им претърсване

Към момента РУ Несебър няма началник. Живко Даскалов очаква заповед за преназначаване в РУ Созопол, а приемникът му Коста Кирязов все още няма заповед за назначение. Полиция има в дома на кандидат-кмета Николай Димитров, твърди още регионалният сайт.

Окупирани са и домовете на двама кандидати за общински съветници, дългогодишни членове на местния парламент. Единият е Георги Георгиев, който е водач на листата на Коалиция „БСП и ПК Тракия“, другият е Константин Лефтеров, водач на листата на „Движение 21“, което има и кандидат за кмет в Свети Влас – Атанас Япаджиев.

Другия кандидат за кмет в Несебър – Атанас Терзиев от ГЕРБ се оказа далече от неговата община – пътува за участие във футболен мач в бургаското село Равнец.

„Не знам нищо за никаква операция в Несебър, градът е спокоен“, каза Терзиев, макар че негови съратници от досегашния местен парламент са го видели в центъра на Несебър около 30 минути преди това.

Blitz.bg


image0 (9K)