Елена Гунчева напуска Народното събрание и „Възраждане“

Елена Гунчева напуска Народното събрание и "Възраждане"

Снимка: архив, БГНЕС

Народният представител Елена Гунчева напуска Народното събрание и партия „Възраждане“. Това обяви самата тя във фейсбук профила си.
 
Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията й тогава съобщиха, че е в болничен.

Тази нощ тя написа: „След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна „Възраждане“, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера“.

Елена Гунчева изброява още причини за решението си – проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: „Лидерът иска верни, а не умни и мислещи“.

Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

Гунчева добавя и че усеща лично отношение към нея, „безотчетните пари, които се полагат на депутатите и които са били взети от партийната каса“, както и сътрудничеството на партията й с ГЕРБ.


 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)