Ето как Меган Маркъл почете паметта на принц Филип

Съпругата на принц Хари – Меган Маркъл, не успя да присъства лично на погребението на неговия дядо принц Филип, но и тя намери начин да отдаде почитта си към съпруга на британската кралица Елизабет Втора.

Меган, която живее в САЩ, е в напреднала бременност с второто си дете и нейните лекари не са й позволили да пътува със самолет, за да присъства на погребението в Лондон. Американски медии, цитирани от ЗАРАТА, съобщиха, че тя е наблюдавала погребалната церемония по телевизията от дома си в Лос Анджелис.

Преди това двамата с принц Хари са изпратили специален венец, допълнен от бележка, надписана ръкописно от Меган. Те са предложили във венеца да бъдат вплетени цветя със специално значение – растението меча стъпка, един от символите на Гърция, което е препратка към корените на принц Филип, както и „морска падуба”, представляваща службата на покойния на херцог на Единбург в Кралските военноморски сили.

Двойката почете паметта на принц Филип с послание в официалния сайт на организацията си „Арчиуел“ (Archewell) в деня на смъртта му. То съдържаше следните думи, изписани с бели букви на тъмен фон:

В памет на Негово Кралско Височество херцога на Единбург, 1921-2021 г. Благодарим за преданата служба. Ще липсвате много на всички„.

 

 


image0 (9K)