Жаблянов: Истанбулската конвенция няма предвид мъжът и жената да готвят ли или не

Как управляващите няма да отложат ратификацията, като срещу текстовете в конвенцията се обявиха и трите вероизповедания?

[ad id=“263680″]

Вотът на недоверие показа много ясно кое е мнозинството в Народното събрание, тъй като малката група на „Воля“ много често се представя в две същности – и на управляващи, и на опозиция. Това каза в ефира на БНТ депутатът от БСП и зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов.

Независимо как наричаме онова явление, което като отидете в болница трябва да дадете пари, за да ви гледат по-добре или да си решите друг въпрос – ако управляващите имат друго наименование освен корупция, нека го кажат, заяви Жаблянов.

Конкретни данни за корупция бяха изнесени още през есента с две големи афери, където бяха замесени представители на ГЕРБ.

„Няма никакво съмнение, че там имаше роднински назначения, нагласени конкурси, деформиране на законодателството“, посочи социалистът. „Няма български гражданин, който да не е ясно, че ако иска нещо да му се получи, трябва да плати допълнително – дали за разрешително за строеж, в съда, за нотариус и т.н. Кой носи политическата отговорност за това, освен правителството? Тук става въпрос за едно социално заболяване, което често се насърчава съвсем тихичко и от правителството“, посочи Валери Жаблянов.

[ad id=“218001″]

Той коментира и ситуацията със спорната Истанбулската конвенция. Как управляващите няма да отложат ратификацията, като срещу текстовете в конвенцията се обявиха и трите вероизповедания. В конвенцията се съдържат няколко понятия като например социален пол, заради които българското Министерство на външните работи с министър Кристиан Вигенин още през 2014 г. изпрати позиция, в която се обяснява защо България няма да ратифицира конвенцията.

„Струва ми се че и българското общество, и нашите вероизповедания съвсем ясно казаха, че текстове в конвенцията противоречат на естествения човешки ред. В текстовете напълно еднозначно е записано, че трябва да бъдат защитавани правата на природен пол и на социален пол. В текстовете се създава двусмислие и се създава сериозна възможност за модификация на естествената сексуална принадлежност. Не става въпрос за това мъжът и жената да готвят или да не готвят“, подчерта депутатът от БСП.

[ad id=“218548″]

По думите му президентът Румен Радев никога не е бил член на БСП и въпросът за политическото му еманципиране от партията е безпочвен. „Г-н Радев винаги се е придържал към предизборните си обещания. Подкрепихме го, защото неговите възгледи за обществените и политически въпроси са близки до тези на БСП“, каза още Валери Жаблянов.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)