Жаклин Таракчи от отбора на DARA е големият победител в „Гласът на България“

18-годишната Жаклин Таракчи от отбора на DARA е новият „глас на България“ за 2022-а година. След впечатляващо изпълнение на песента „Повей, ветре“ на Паша Христова тя грабна наградата от 50 хиляди лева и статуетката „Гласът на България“. Малката голяма Жаклин спечели сърцата на зрителите на bTV с убедителното си представяне през целия девети сезон на шоуто, а на големия финал на живо пребори конкуренцията в лицето на останалите петима финалисти.

В последния епизод на един от най-силните сезони в историята на предаването, Жаклин Таракчи пя в дует с прекрасната Михаела Филева, а двете представиха смайващо изпълнение на дуета на Марая Кери и Уитни Хюстън When You Believe. Във втория етап Жаки вдигна още по-високо летвата с уникално и емоционално изпълнение на Je suis malade на Лара Фабиан. В третия етап тя буквално „отвя“ всички в залата и пред екраните с песента „Повей, ветре“ на Паша Христова.

Крехката изпълнителка получи най-голяма подкрепа от зрителите, които изпратиха рекорден брой есемеси в гласуването по време на финала на шоуто. Неин подгласник остана Калоян Николов, а третото място зае Александър Петров. Шестимата финалисти изпълниха заедно на живо песента Earth song с призив за опазване на планетата Земя, а от този сезон „Гласът на България“ стана първата официално сертифицирана Green Filming телевизионна продукция у нас с грижа за намаляване на вредните емисии във всеки етап на заснемането ѝ.

Победителката в „Гласът на България“ Жаклин Таракчи и нейният треньор DARA ще бъдат ексклузивни гости тази вечер в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ от 22:30 ч. по bTV.

https://www.az-jenata.bg/,


image0 (9K)