Жената, прегазена от дрогиран в Самоков: Да оцелееш след такова нещо е чудо

Недялка Джикова – жената, която бе прегазена от дрогиран шофьор в Самоков, за първи път разказва за инцидента, който едва не отне живота й, предаде Би Ти Ви.

Тя все още е прикована към болничното легло и се надява да проходи отново. Разказва, че заради инцидента с месеци наред е била между живота и смъртта.

„Четири пъти погледнах, огледах се да пресека, никой нямаше. Автомобилите бяха в покой. В момента, в който съм тръгнала да пресичам, той е тръгнал назад. И ме удря отзад. Аз не го виждам как ме удря отзад. Падам под автомобила и той вече ме прегазва, и втори път тръгва напред“, разказа Недялка.

Казва, че я е заболяло – и от гумите по тялото й, а и от бягството на шофьора.

„Не мога да си представя – едно животно не можеш да блъснеш на пътя, камо ли да блъснеш човек и да го подминеш, и да избягаш. Не може, нечовешко е“ каза пострадалата.

Първоначално медици определят травмите й като несъвместими с живота – десетки счупвания на таза, ръцете и ребрата, премазани бели дробове и хематом в мозъка.

„Да оцелееш след такова нещо е чудо. Чудо е“, категорична е Недялка.

Остава в кома седмици наред и през цялото време сънува, че животът й продължава – работа, грижи и прибиране, но не вкъщи, а в болница.

„Крепеше ме надеждата за децата – че не трябва да остават сами. Единствено това. На Господ и Богородица непрекъснато се молех. Не исках да умирам. Исках светлина, исках надежда… и я получих“, каза Недялка.

Казва, че сега живее втори живот и мечтите й са да не зависи от чужди грижи и отново да проходи.

Публикувано със съгласието на BNews.bg

 


image0 (9K)