Жена зареди дизелов „Пасат“ с бензин. Опита да източи горивото с прахосмукачка и… пожарната спаси „на косъм“ бензиностанцията

55-годишна шофьорка от германския град Ешборн близо до Франкфурт едва не взриви бензиностанция, след като сипа бензин в дизеловия си Volkswagen Passat и опита да поправи грешката, като изпразни резервоара с прахосмукачка на автомивка.

Това съобщава merkurist.de и няколко български медии. „Находчивата“ дама заредила комбито догоре, тъй като горивото било на резерва.

Щом окачила пистолета обратно на бензиноколонката, установила, че вместо дизел е наляла бензин. Жената успяла да убеди случаен 20-годишен минувач да ѝ помогне да избута колата до автомивката на бензиностанцията.

Двамата намерили градински маркуч и решили да го свържат с една от прахосмукачките на самообслужване, за да изтеглят бензина. Идеята обаче не се оказала толкова блестяща, както изглеждало на пръв поглед. Сместа от гориво и въздух се възпламенила и избухнал пожар, който бързо обхванал първо прахосмукачката, а после и автомобила.

От огъня пострадал леко младият помагач, който получил изгаряния по едната ръка. Истинската трагедия била осуетена навреме от мълниеносната реакция на ешборнската пожарна, която успяла да потуши пламъците преди да достигнат бензиностанцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon