Жертвите на влаковата катастрофа в Индия вече са около 300. Ранените надхвърлиха 1000 души

Жертвите на влаковата катастрофа в Индия вече са около 300. Ранените надхвърлиха 1000 души

Жертвите на влаковата катастрофа в индийския щат Одиша в петък вече са около 300, а ранените надхвърлиха 1000 души, съобщават индийските медии в неделя.

Болниците в град Баласор, близо до който е станал инцидентът, са препълнени. В региона продължават да пристигат лекари от други държави. Състоянието на 100 хоспитализирани се оценява като критично.

Министерството на железниците съобщава още, че на мястото на инцидента вече се извършват възстановителни работи. В тях участват над хиляда души и специална техника.

На мястото на инцидента пристигна и премиерът Нарендра Моди. Той обеща да бъдат наложени тежки наказания на хората, които бъдат признати за виновни за предизвикването на влаковата катастрофа.

Длъжностни лица казват, че няколко вагона от „Коромандел Експрес“, пътуващ между Колката (бивша Калкута) и Ченай (бивш Мадрас), са дерайлирали около 19:00 часа местно време в петък, след като са се ударили в спрял товарен влак. Остава неясно как експресът се е озовал на същия коловоз като товарния влак.

След това няколко от вагоните се оказват на отсрещния коловоз. Друг влак, пътуващ в обратната посока – „Суперфаст Експрес Норах“, се сблъсква с дерайлирали вагони.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036

(Visited 37 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.