На живо от турската граница: Борисов за зеления коридор за тировете

„Зеленият коридор за тировете трябва да стои отворен. Мислим и за европейските, но да помислим първо за българските“, категоричен беше премиерът Бойко Борисов, който отиде на границата ни с Турция.

„Видяхте тонове боклук, ще трябва да помолите шофьорите, няма да им чистим. Благодаря на тези, които почистиха. Има ясни инструкции към тираджиите къде да си оставят боклуците, след тях дезинфекцираме“, заяви Борисов, който се срещна с турски представител на границата с южната ни съседка.

От турска страна обявиха, че всеки ден границата преминават стотици камиони.

„Дойдох, за да може превозвачите да са спокойни. Да са уверени, че преминаването е сигурно. Дай боже тази пандемия да мине скоро“, пожела си Борисов.

„Проблемът е решен.Просто превозвачите искаха да си кажат какво има като единичен проблем. Аз отговорям за българските камиони. Има вариант стоките от Европа да се пренатоварват на български камиони и да преминават. Питали са специално президента Ердоган, за да дойдат тук. Тази практика работи вече“, каза още премиерът.

https://www.facebook.com/100006542380422/videos/2715509748677078/

„Хората вече са много дисциплинирани, проблемът е когато в събота и неделя е хубаво времето. Крият се от някого и искат да излизат навън. Затова мерките си важат, дано не се налага повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница. Този, който победи и надхитри, после може да зарази близките си. Това не е игра с управляващите, полицията, за да кажеш аз успях да ги надхитря, минах през полицията. Ако искаме затегнат контрол, КПП-тата трябва да изглеждат така, но ние не искаме. Ние работим за това хората да ходят на работа, да изкарват пари. Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, категоричен е Борисов.

Министър Маринов обясни, че глобите се събират по досегашния установен ред.


image0 (9K)