Задържаха 32 килограма хероин при спецакция

„Снощи (4 февруари) са задържани 32 кг хероин. Проведена е акция за противодействие на трафик на оръжия“.

[ad id=“225664″]

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след представянето на резултати от изследване за контрабандата на цигари, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

image0 (9K)

„Усилията и на Прокуратурата, и на МВР са свързани не само с противодействието на незаконната търговия с цигари. Това е само един от спектрите на работата ни, свързани и с противодействие на незаконния трафик на наркотични вещества“, посочи той. Пред журналисти главният прокурор обясни, че се очаква по-късно от Специализираната прокуратура да дадат информация за операциите.

[ad id=“263680″]

По повод информацията на израелски медии, че не Хизбула стои зад атентата в Сарафово, тъй като името им не фигурира в обвинителния акт и може ли да има такава версия Сотир Цацаров коментира: „За нас няма версии, каквито биха били развивани от един или други израелски медии. Българската прокуратура обвинява конкретни лица, както е навсякъде по света. Не обвиняваме организации, държави, движения, независимо дали биха били квалифицирани като прогресивни или терористични. Извършителите са физически лица и такава е логиката на наказателното право. Не се занимаваме с организации и не ги обвиняваме. Всичко останало са въпроси на външна политика“, каза още главният прокурор.

След като Цацаров обяви новината за задържания хероин, няколко часа по-късно от прокуратурата излязоха и с официално прессъобщение.

На 04.02.2018г., вечерта, на МП Калотина пристига товарен автомобил с турска регистрация, управляван от български гражданин с инициали Л.И., и с втори шофьор – турски гражданин с инициали T.A. Камионът с температурен режим е превозвал цветя от Холандия до Турция.

Превозното средство е селектирано за рентгенова проверка, при която е забелязана необичайна плътност между товара. При последвалата митническа проверка на товарното помещение е установено наличието на два сака, пълни с общо 16 бели прозрачни пликове, покрити с дрехи.

Пликовете съдържат жълто-кафява кристална маса, която при полеви наркотест реагира положително на хероин. Общото тегло на пликовете е 32 кг., а при последваща лабораторна експертиза е установено, че откритото вещество е MDMA (екстази) – наркотично вещество от амфетаминовата група.

Предстои да бъде предявено обвинение на шофьора на товарния автомобил и задържането му до 72 часа, пишат от държавното обвинение.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!