Зам.-шефът на ФБР уволнен два дни преди пенсия

Министърът на правосъдието, главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс, уволни зам.-директора на ФБР Андрю Маккейб, който участва активно в разследването на президентските избори през 2016 г., съобщава Нова телевизия.

[ad id=“237001″]

В официално изявление Сешънс посочи, че е освобождаването на Маккейб от поста е било наложително, след като вътрешна проверка е установила, че от него системно е изтичала информация към медиите и че умишлено е заблуждавал следователите за действията си.

„ФБР очаква всеки служител да се придържа към най-високите възможни стандарти на честност, почтеност и отчетност“, изтъкна Сешънс и добави, че решението за прекратяването на правомощията на Маккейб е било съгласувано с Отдела за професионална отговорност на ФБР и високопоставени лица от Министерството на правосъдието.

[ad id=“238430″]

Уволнението на Маккейб идва само два дни преди 50-годишния му рожден ден, когато той би имал правото да се оттегли от ФБР с пълен размер на пенсията си. Уволнението му, което се случва девет месеца, след като Тръмп махна и Джеймс Коми – поставя пенсията на Маккейб в опасност. Предполага се, че това не е случайност.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)