Заплахи за живота получили и кметовете на Сливен и Котел

В Районна прокуратура Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща. Предполага се, че това е т.нар. „Червен пират“, който изпраща заплашителни писма през електронната поща до магистрати, политици и публични личности в София и Плевен. Не се изключва възможността да е от Сливен, защото показва информираност към местните събития и новини, предаде БНТ.

Още по темата

27 фев 2024 09:18

123

„Води се разследване. Имаме някакви насоки по отношение на лицето, което е отправило заплахите, но категорично към този момент не сме го свързали с това лице“, посочи наблюдаващият прокурор Татяна Еневска.

„Това са заплахи към лица , публични личности, магистрати, лица, които са шефове на големи дружества като „Топлофикация“ в Сливен, фирми строителни. Както казах има доста закани и обиди с нецензурни думи по отношение на магистратите и публичните личности“, добави наблюдаващият прокурор по случая.

Заплашителните мейли в Сливен са започнали да пристигат в края на август, началото на септември. Изпратени са от осем различни мейла, а изпращача обикновено се е свързвал с интернет през молове и големи супермаркети в София. Разследването по случая продължава.

„Лицето, за което имаме съмнения, има психически отклонения, лекувало се е в клиника в София, но ние засега само предполагаме. Той използва едни и същи думи и именно това ни навежда на мисълта, че се касае за „Червения пират“, но това са само предположения“, посочи Татяна Еневска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)