Започва проверка по случая с починала бременна жена в Благоевград

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор”(ИАМН) започва проверка по случая на починала в МБАЛ „Благоевград” 42-годишна бременна жена с COVID-19. Това съобщиха от пресцентъра на ИАМН.

По-рано днес стана ясно, че бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград. Жената е приета преди 3 дни в тежко състояние и е настанена директно в реанимацията. Тя е на 43 години, омъжена в Разлог.

При постъпването си в болницата е имала проблеми с дишането и температура. Въпреки противопоказанията, й е направен рентген, който е установил тежка коронавирусна инфекция с двустранна бронхопневмония.

Направена е консултация със София, дори е имало опит да бъде транспортирана в болница в столицата. Бебето не е имало шанс да оцелее, тъй като е била малка бременност. По първоначална информация, тя е била бременна в петия месец.

Директорът на болницата Огнян Митев заяви, че ще разпореди проверка по случая. Лично той е присъствал при приемането й и е акушер-гинеколог.

 

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon