Започнаха Летните музикални вечери в Стара Загора

Една от най-атрактивните формации в града – Общинският духов оркестър, отново зарежда с настроение всички жители и гости на Стара Загора с Летните музикални вечери.

Едночасови концерти с популярна музика от всички жанрове звучат всеки вторник, сряда и четвъртък от 17.00 часа в парк „Пети октомври“(Градска градина).

Нежните и разпознаваеми мелодии носят истинска наслада на посетителите или случайно преминаващите по алеите в парка, като единственото условие е подходящо време.

Удоволствие е да наблюдаваш как едва прохождащи дечица се опитват да танцуват, предизвикващи усмивки и умиление“, разказват организаторите от отдел „Култура“.

През настоящата година Общинският духов оркестър отбелязва половинвековния си юбилей. Той е създаден през 1970 г. с решение на Окръжен народен съвет – Стара Загора.

Първият диригент на оркестъра е Веселин Ненов, а след него диригентската палка поемат Кирил Тодоров, Милчо Божков и Иван Цанов. Настоящият ръководител на оркестъра от 1997 г. е диригентът Тенчо Желев. Репертоарът на оркестъра включва над 200 музикални пиеси от български и чужди автори.

(Visited 11 times, 1 visits today)

image0 (9K)